Gozogintzan mendea betetzear da Eceiza. Ibilbide luze horretan, badira gure izena eta izana islatzen dituzten dozenaka istorio eta pasadizo. Txoko honetan, gure jarduna barrutik ezagutzeko aukera izango duzu.
Urriaren 26an, larunbata, gozogintzaren azoka berezia ospatuko da Tolosan, milaka pertsona erakartzen dituen festa. Tolosa Goxua azokaren 26. edizioan 24 gozotegi bilduko dira goiz osoan zehar. Orotariko gozo artisauak ikusi, dastatu eta erosi ahalko dira: tartak, pastelak, bizkotxoak, pastak, txokolateak,...
Gehiago irakurriUrriaren bukaeran ospatuko den Tolosa Goxua, gozoaren azoka bereziaren aitzakian, Eceiza Gozotegia ikastetxeetan izan da, Tolosako gozogintza artisaua ezagutarazteko hitzaldi bat eskaintzen. Javi Eceiza Herrikide Ikastetxean izan da, eta laugarren mailako ikasleei herriko gozotegien obradoreetako egunerokoa zelakoa den azaldu die....
Gehiago irakurriEceiza Gozotegiak 1924. urtean ireki zituen bere ateak, Rondilla kalean. Aurrez, beste zenbait lekutan ikasten ibili zen Nicolás Eceiza. Eceizaren obradoren erabiltzen den errezeta zahar bat Tolosa beti izan da gozotegi onenen gotorleku. Makina bat zeuden duela ia mende bat,...
Gehiago irakurriBezero bakoitzaren gustura ere egiten ditugu tartak Eceiza Gozotegian. Jarraian azalduko dizuegu nola egiten ditugun argazkidun tartak. Foto del Tolosa CF, sobre una tarta de crema y yema. Modu asko daude tartak pertsonalizatzeko. Horietako bat tarta gainean argazki bat jartzearena...
Gehiago irakurriEceiza Gozotegia aditu da bonbak egiten. Hiru motatakoak egiten ditugu obradorean: kremazkoak, natazkoak eta Chantilly delako kremadunak. Tolosaldean, oro har, ezagunak dira Chantilly kremazko bonbak, baina eskualdetik kanpo ez dira horrek ohikoak. Askok, ordea, ez dute azken bi hauen arteko...
Gehiago irakurriOtsailaren 3an ospatzen da San Blas eguna. Urte sasoi horretan ohikoa izaten da San Blas opilak eta erroskilak egitea. Baina zergatik? San Blas, ito arte hartu arnas dio esaera zaharrak. Izan ere, ohitura zaharren arabera, eztarriko mina ekiditearekin lotzen zen...
Gehiago irakurriTolosako Teila eta Zigarrotxoak ezagunak dira oso. Otordu baten amaierarako edota kafe bero baten osagarri bikainak dira. Zaporea eta testura berebizikoak dira, ezagunak munduko txoko askotan. Baina, ba ote dakigu euskal postre hauen benetako jatorria? Hamarkada batzuk atzera egin behar...
Gehiago irakurri